Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Genomförda konserter

 

Julkonsert 2019-12-08 på Gamla Teatern

Med stor konkurrens av bl a Skidskytte VC, Jamtli-marknad och många andra konserter genomförde vi vår konsert med Marit Eriksson (bördig från Ås) som gästartist.

Vi genomförde vår konsert som vanligt med glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband bjöd vi på låtar från Queen till John Lennon. Vi fick njuta av Marit Erikssons vackra solon b l a ”Gabriellas sång”.

Roger överraskade som vanligt med ett solo nummer. Nu med en fin låt han skrivit själv.

Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Happy Christmas” 

 

Vi ser fram emot en ny konsert till våren.

 

Vårkonsert 2019-05-16

Efter många om och men fick vi genomföra vårkonserten på Storsjöteatern. OSD:s konkurs påverkade oss under en månad men till slut blev det klartecken från kommunen. En stor lättnad för oss alla.

Vi genomförde vår konsert med fokuserad styrka och glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband, Göran Backlund, Hampus Sundqvist och Erik Edlund bjöd vi på låtar från Oscar Linnros till Nirvana. Vår stora stjärna från Östjämtland Lena Ljung-Falck, bjöd på ett antal egna låtar samt b l a ”When we were young” och ”Love ca move Mountains” tillsammans med kören.  Roger överraskade med ett solo nummer ”Bara om min älskade väntar” skriven av Bob Dylan.        Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Ain´t no mountain high enough” 

Anna-Britta Larsson Wiktorsson

Ordförande


Konsert 18-11-29 Gamla Teatern

Så har vi då genomfört vår höstkonsert, denna gång på Gamla Teatern, med en fullsatt salong. Låtlistan var något längre än vad vi brukar ha. Det mesta gick bra och vår gästartist Mikael Rickfors bidrog till att konserten genomfördes med ett bra tryck. Han spelade 8 låtar (där vi deltog på fyra av dessa). Vi valde att ha konserten något tidigare i år. Vi bedömde att det, på så vis, skulle vara mindre konkurrens från andra arrangemang. Men det var det var lika som vanligt, alla dagar något. Desto roligare att vi ändå kunde få fullsatt.

 

Vårkonserten den17 maj 2018

Årets vårkonsert framfördes på Storsjöteatern med Bodil Johanssson som artist. Det blev en bejublad föreställning som alla gästerna tyckte om och det sas bl.a, att det var den bästa föreställning som dom hade hört oss göra och det var naturlivis roligt att höra. Det sporrar oss att bli bättre.

 

Konsert Rock o Pop kören 65+ 2017-05-17

Konserten genomfördes på Gamla Teatern med kören, musiker och framförallt vår gäst Caroline af Ugglas som höll igång som ett yrväder så att byxknapparna rök och sjöng med stor blueskänsla. Körledare var Roger Rådström (piano) och övriga musiker Richard Täljeblad, Anton Lindström och Christoffer Sjöqvist. Totalt framfördes 15 låtar varav 7 st var Carolines. Caroline gjorde dessutom ett litet mellanspel med en gemensam sångövning med publiken.

Publiken var något mindre än 350 personer och sjöng med i slutet på ”You shook me all night long” med stor inlevelse.

Julkonsert 2016

Årets julkonsert gick av stapeln den 6 december på Gamla Teatern. Som vanligt till jul bjöd kören på både julsånger och lite annat.

Husbandet den här gången bestod av Anton Lindström, Göran Backlund och Erik Edlund.

Körledare, musiker och sångare var Roger Rådström.

Kvällens gästartist var Torgny ”Kingen” Karlsson. Kingen sjöng 4 egna låtar och 4 tillsammans med kören. Han hanterade som vanligt sitt piano med otrolig inlevelse och finess och publiken hade stundtals svårt att sitta still.

Till körens oerhörda förtjusning var föreställningen slutsåld redan några veckor innan.


VÅRKONSERT den 19 maj 2016 på Storsjöteatern

___________________________________________________

 

Vårens konsert ägde rum på Storsjöteatern en torsdagskväll. Roger Rådström med husband bestående av Anton Lindström, Kristoffer Sjökvist och Rickard Täljeblad kompade kören. Gästartist den här gången var Kikki Korths-Aspegren. Som stöd till kören fanns även Astrid Åslin, dirigent och körledare, med på scenen.

Programmet bestod av en blandning av rock och pop samt en del finstämda nummer. “Håll mitt hjärta” med fiol och sång av Roger Rådström gick verkligen hem hos publiken. Kikki Korths Aspegren rockade loss ordentligt och när hon tillsammans med kören drog igång “I can jive” var det inte många som kunde sitta stilla.

Som vanligt vid ”terminsavslutningarna” är det många körer som vill visa upp det man jobbat med under året och konkurrensen är benhård.

Vi är väldigt nöjda med publiktillströmningen. Vi hade 285 besökare på konserten. 

 

 

Den 9 december 2015 anordnade kören en konsert på Gamla Teatern. Gästartist var Kikki Danielsson.

 

Salongen var fullsatt, dvs 430 personer, och det var en hel del som besvikna kunde konstatera att de inte fick tag i några biljetter.

 

Östersunds-Posten var där och vi blev väldigt glada när vi öppnade tidningen och läste det här:

Rock- och Popkören 65+ med gästartist Kikki Danielsson
Under ledning av Roger Rådström med kompband och dirigent Astrid Åslin.
Gamla teatern 9 december.

Det har gått några år sen jag hade äran att lyssna till Rock- och Popkören 65+ sist. Då alldeles nya som kör, nu ett lite mer rutinerat gäng som lockat en stor publik som fyllde varje stol i Gamla teatern i Östersund under onsdagskvällen. Som vanligt under Roger Rådströms ledning och fint dirigerade av Astrid Åslin. Med sig på scenen hade kapellmästare Rådström också ett kompband.

Läs mer: 65-plussare rockar loss i populär kör

Jag kan inte säga annat än att kören var maffig och matig. 76 stycken entusiastiska sångare som verkligen fyllde scenen. Inte bara till antal utan med glädje och utstrålning. Jag hade så gärna velat höra dem i en bra akustik där verkligen mängden av sångare fått kännas, både för oss i publiken och för sångarna, där har Gamla teatern lite att leva upp till tyvärr. Riktigt imponerad var jag av att merparten av kören sjöng hela programmet utantill och det var en rejäl hjärngympa.

Kikki Danielsson var kvällens gästartist och som den rutinerade och trygga artist hon är gav hennes medverkan verkligen guldkant på kvällen. Jag känner stor respekt för en artist som är bekväm med att bjuda på hela sig, likaväl lustfyllda anekdoter som glimtar från själens svärta. 

Läs mer: Länskulturchefen tipsar om rock 'n' rollProgrammet hade förstås jultema och merparten av arrangemangen stod Roger Rådström för. Extra trevligt var de låtar som Kikki Danielsson bjöd på från sin senaste skiva "Postcard from a painted lady" som släpptes under hösten. Låtar med viktiga texter som utmärkt passar hennes röst där den är i dag.

Härligt var det med de underfundiga mellansnacken som vi bjöds på, både av en av körmedlemmarna och av Kikki. Kvällens stora behållning för mig blev Niklas Strömstedts "Tänd ett ljus" i ett arrangemang av Astrid Åslin. Kören bjöd på en fin tolkning med mycket närvaro och nerv och julstämningen den fick vi på köpet.

Betyg: 3/5 

Lena Byström

 

 

 

……………………………………………………………………………………….

 

Den 7 juli deltog kören under Ovikens Musikvecka. Pianist den här gången var Mattias Nordqvist. Här presenterades ett urval av körens ca 70 arrangemang.

 

 

 

………………………………………………………………………………………………..

 

Den 19 maj anordnade kören en konsert på Storsjöteatern. Gästartist den här gången var Roger Hansson från Ständut blakk. Roger Rådström ledde och ackompanjerade kören tillsammans med sitt husband.

 

Den här kvällen framfördes låtar av svenska låtskrivare; Robyn, Dan Hylaner, Oscar Linnros, Eagle Eye Cherry m fl.

 

 

……………………………………………………………………………………………….

 

Den 22 april anordnades en Seniormässa på Gamla Teatern. Kören sjöng 6 låtar inför en entusiastisk publik.

 

……………………………………………………………………………………………….

 

KONSERTER 2014

 

Onsdagden 3 december kom Annelie Rydé till stan. Hon var gästartist hos Rock- och popkören 65+. Konserten hölls på Storsjöteatern och lockade en stor publik.

 

Konserten hade jultema och det ”rockade fett” när Annelie och kören framförde Santa Claus is coming to town och Jingle bell rock.

 

Rock- & Popkören 65+ medvekar i Norrländsk Passion på Östersunds Arena. 
tisdag 20 maj 2014 19.00 

Norrlandsk Passion for skolor onsdag 21 maj.

 

 

 WE R SINGERS + Rock- & Popkören 65+     

sön 17 nov 16.00 Storsjöteatern
sön 24 nov 16.00 Sundsvall teater 

 

 

 

 

 

 

Musik från 50-talet & framåt
Ons 22 maj 2013 12.00 Lunchkonsert Gamla kyrkan Östersund
Ons 22 maj 2013 19.30 Lyansgården

 

 

 

 

 

 

ABBAlåtar
Onsdag 28 nov 2012 19.00  Gamla Teatern

 

 

 

 

 Vårt 60-tal
Söndag 20 maj 2012 16.00 Storsjöteatern
Gästartister: Lennart Grahn och Karl Martindahl


 

 

 

 

 

Första konsert
Rock & Gospel i advent tillsammans med Ås & Frösö Gospel
söndag 27 nov 2011 16.00 Storsjöteatern