Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 .

Rock- och Popkören 65+

 

Kören startades som ett treårigt projekt hos Estrad Norr 2011. Syftet var att erbjuda personer över 65 år möjlighet att sjunga i kör, oavsett tidigare erfarenheter av körsång. Tanken var också att man skulle ha en annorlunda repertoar än den som återfinns i t ex kyrkokörer. I den här kören skulle man sjunga rock och pop.

 

Fr o m 1 januari 2015 finansierar och administrerar sig kören på egen hand. Vid bildandet av den ideella föreningen Rock- och Popkören 65+ var medlemsantalet 79 st.

 

Körens dirigent och musikaliska ledare har sedan starten varit Roger Rådström.

 

Körens musikaliska inriktning är rock och pop. Konserter har genomförts 2 - 3 gånger per år och varit mycket välbesökta. I konserterna medverkar kompgrupp samt oftast gästartist/-er.

 

Vi har haft lokala artister som b l a Härjedals-Kingen, blueskungen Micke Mojo och en fantastisk Bodil Johansson samt countrydrottningen Kicki Danielsson, körledaren Caroline of Ugglas och inte minst rocklegenden Mikael Rickfors. Intressant och lärorikt att sjunga med gästartister.

 

Körsång är friskvård och vi fortsätter att sjunga friska och glada och inväntar vårt 10-årsjubiléum om två år. Vi är fortfarande ca 80 körsångare och väntelistan på att få delta är lång.

 

Kom gärna och lyssna på oss!