Konserter

Planerade konserter

Planerade konserter 
Rock – och popkören 65+ kommer söndagen 26 mars att uppträda tillsammans med Veteranorkestern och Steppkompaniet.              Skriv in detta datum i era kalendrar redan nu. Närmare information, b l a om hur du kan köpa biljetter kommer inom kort.

Genomförda konserter

Konsert 23 november 2022

Den 23 november var vi som vanligt laddade inför höstens konsert och denna gång med KINGEN på Gamla Teatern. Det var 6 år sedan han var vår gästartist. Många av oss var inte med då. Kingen gav som vanligt allt på scenen, både i sina egna låtar och de vi framförde med honom.

Vi började kvällen tufft med John Lennons ”Come together” och därefter överraskade vi med en lite lugnare låt, ” Lean on me”. Vi fortsatte med ett rockigt tema på egen hand och ”Boom Boom Baby” tillsammans med Kingen. Nu var Kingen presenterad för kvällen och han körde några egna låtar bland annat ” Marianne”. Då fick alla i salongen delta i doakören. Dags för ett juligt tema med ”Blue Christmas” tillsammans med Kingen och vi avslutade med den fina ”A child is born” av Thad Jones.

Roger bjöd på den känslosamma egna låten ”Freedom” tillsammans med sin bror på gitarr. En text som berör och går rakt in i hjärtat. De ca 240 betalande i publiken kunde också sjunga med i refrängen. Vi har förstås gett våra röster till låten på P4-toppen.

Vi avslutade kvällen med ”The Circle of life” och som extranummer rockade vi loss med Kingens ”Big Black Ford”.

Vårt duktiga kompband för kvällen bestående av Rickard Lainegard, Göran Backlund och Morgan Jönsson gav oss det understöd vi behövde. Körledare var som vanligt vår eminente Roger Rådström, som för övrigt gjort alla arrangemang för de låtar vi framförde.

Kvällens konferencier denna kväll var en av våra tenorer, Jan Molde.

Vi ser fram emot kommande konserter! Vi hoppas ni gör det också. Vi ses!

Vårkonsert på Gamla teatern, maj 2022

Äntligen fick vi genomföra en konsert på Gamla teatern med ca 180 personer i publiken. Vi var så laddade inför denna kväll. Genrepet gick bra och efter att vi repat med kvällens gästartist, Bodil Johansson, var vi peppade till max. Bodil sprider både energi och glädje på ett fantastiskt sätt. Roger Rådström, vår körledare, hade som vanligt arrangerat våra låtar och ledde kompbandet med Niclas Rångefors, Rickard Lainegard och Göran Backlund från sitt piano.

Lisa Hansson var åter igen vår presentatör. Hon presenterade våra låtar skrivna av blad annat Marie Fredriksson – ”Ännu doftar Kärlek”, B. Andersson/B. Ulveus – ” Gimmie, Gimmie, Gimmie”, Lennon/McCartney – ” Come together”, Mikael Rickfors – ”Vingar” och Adele – ”Easy on me” samt artister som Lady Gaga – ” Bad Romance” och Tina Turner – ” What´s love got do do with it”. Vi är ju framför allt en rock- och pop kör!

Lisa berättade också om vår kör som ska fira ett försenat 10-årsjubileum till hösten. Kören sjöng 8 låtar på egen hand och 4 låter (inkl extranummer) tillsammans med Bodil som dessutom framförde 2 låtar med bandet. Roger bjöd också på en känslosam tolkning av ”Imagine”.

Konsert i Gamla Kyrkan, mars 2022

Efter många inställda lunchkonserter i Gamla Kyrkan, på grund av pandemin, fick vi till slut möjlighet att sjunga i vår vackra kyrka. Som vanligt fylldes den till bredden av en förväntansfull publik. Vi var ganska nervösa inför vårt framträdande men det kändes bra efteråt. Vi sjöng både gamla och nya låtar till vår körledare Roger Rådströms pianoackompanjemang.
Roger framförde en känslosam ”Imagine” skriven av John Lennon. Lisa Hansson presenterade våra låtar och vi avslutade med ” I natt jag drömde” där vi alla hade tankarna på Ukrainas land och folk.

2021

Det var inga gemensamma körövningar under våren eftersom pandemin fortfarande pågick. Under hösten, när vi alla var fullt vaccinerade började vi träffas igen uppdelade i två grupper. Det var ungefär 3⁄4 av kören som träffades. Smittspridningen gick ner och vi började sjunga gemensamt igen. Eftersom ”vi måste ha ett mål” enligt Roger, övade vi för att genomföra en mindre konsert i början på dec, i IOGT-lokalen i Brunflo. Roger ackompanjerade oss på piano och sjöng också en låt acapella. Nu ser vi fram emot 2022.

2020

Hösten 2019 såg vi fram emot 2020 med en vårkonsert i Gamla kyrkan samt en konsert med Kalle Moraeus. Tyvärr blev det inga konserter på grund av Covid-19, som stoppade oss i början på mars. Att sjunga var en stor smittkälla och vi 70 plussare skulle vara särskilt försiktiga. Vi flyttade fram båda konserterna till hösten för vi kunde väl inte ana att pandemin skulle fortsätta. Det visade sig att vi med hjälp av Rogers inspelade stämmor fick sjunga hemma istället för att sjunga tillsammans. Det var viktigt att hålla kören levande.

Julkonsert 2019-12-08 på Gamla Teatern

Med stor konkurrens av bl a Skidskytte VC, Jamtli-marknad och många andra konserter genomförde vi vår konsert med Marit Eriksson (bördig från Ås) som gästartist.

Vi genomförde vår konsert som vanligt med glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband bjöd vi på låtar från Queen till John Lennon. Vi fick njuta av Marit Erikssons vackra solon b l a ”Gabriellas sång”.

Roger överraskade som vanligt med ett solo nummer. Nu med en fin låt han skrivit själv.

Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Happy Christmas”

Vi ser fram emot en ny konsert till våren.

Vårkonsert 2019-05-16

Efter många om och men fick vi genomföra vårkonserten på Storsjöteatern. OSD:s konkurs påverkade oss under en månad men till slut blev det klartecken från kommunen. En stor lättnad för oss alla.

Vi genomförde vår konsert med fokuserad styrka och glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband, Göran Backlund, Hampus Sundqvist och Erik Edlund bjöd vi på låtar från Oscar Linnros till Nirvana. Vår stora stjärna från Östjämtland Lena Ljung-Falck, bjöd på ett antal egna låtar samt b l a ”When we were young” och ”Love ca move Mountains” tillsammans med kören. Roger överraskade med ett solo nummer ”Bara om min älskade väntar” skriven av Bob Dylan. Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Ain´t no mountain high enough”

Anna-Britta Larsson Wiktorsson

Ordförande

Konsert 18-11-29 Gamla Teatern

Så har vi då genomfört vår höstkonsert, denna gång på Gamla Teatern, med en fullsatt salong. Låtlistan var något längre än vad vi brukar ha. Det mesta gick bra och vår gästartist Mikael Rickfors bidrog till att konserten genomfördes med ett bra tryck. Han spelade 8 låtar (där vi deltog på fyra av dessa). Vi valde att ha konserten något tidigare i år. Vi bedömde att det, på så vis, skulle vara mindre konkurrens från andra arrangemang. Men det var det var lika som vanligt, alla dagar något. Desto roligare att vi ändå kunde få fullsatt.

Vårkonserten den 17 maj 2018

Årets vårkonsert framfördes på Storsjöteatern med Bodil Johansson som artist. Det blev en bejublad föreställning som alla gästerna tyckte om och det sas bl.a, att det var den bästa föreställning som dom hade hört oss göra och det var naturligtvis roligt att höra. Det sporrar oss att bli bättre.

Konsert Rock o Pop kören 65+ 2017-05-17

Konserten genomfördes på Gamla Teatern med kören, musiker och framförallt vår gäst Caroline af Ugglas som höll igång som ett yrväder så att byxknapparna rök och sjöng med stor blueskänsla. Körledare var Roger Rådström (piano) och övriga musiker Richard Täljeblad, Anton Lindström och Christoffer Sjöqvist. Totalt framfördes 15 låtar varav 7 st var Carolines. Caroline gjorde dessutom ett litet mellanspel med en gemensam sångövning med publiken.

Publiken var något mindre än 350 personer och sjöng med i slutet på ”You shook me all night long” med stor inlevelse.