Salongen var fullsatt, dvs 430 personer, och det var en hel del som besvikna kunde konstatera att de inte fick tag i några biljetter.

Östersunds-Posten var där och vi blev väldigt glada när vi öppnade tidningen och läste det här:

Rock- och Popkören 65+ med gästartist Kikki Danielsson
Under ledning av Roger Rådström med kompband och dirigent Astrid Åslin.
Gamla teatern 9 december.

Det har gått några år sen jag hade äran att lyssna till Rock- och Popkören 65+ sist. Då alldeles nya som kör, nu ett lite mer rutinerat gäng som lockat en stor publik som fyllde varje stol i Gamla teatern i Östersund under onsdagskvällen. Som vanligt under Roger Rådströms ledning och fint dirigerade av Astrid Åslin. Med sig på scenen hade kapellmästare Rådström också ett kompband.

Jag kan inte säga annat än att kören var maffig och matig. 76 stycken entusiastiska sångare som verkligen fyllde scenen. Inte bara till antal utan med glädje och utstrålning. Jag hade så gärna velat höra dem i en bra akustik där verkligen mängden av sångare fått kännas, både för oss i publiken och för sångarna, där har Gamla teatern lite att leva upp till tyvärr. Riktigt imponerad var jag av att merparten av kören sjöng hela programmet utantill och det var en rejäl hjärngympa.

Kikki Danielsson var kvällens gästartist och som den rutinerade och trygga artist hon är gav hennes medverkan verkligen guldkant på kvällen. Jag känner stor respekt för en artist som är bekväm med att bjuda på hela sig, likaväl lustfyllda anekdoter som glimtar från själens svärta. 

Programmet hade förstås jultema och merparten av arrangemangen stod Roger Rådström för. Extra trevligt var de låtar som Kikki Danielsson bjöd på från sin senaste skiva ”Postcard from a painted lady” som släpptes under hösten. Låtar med viktiga texter som utmärkt passar hennes röst där den är i dag.

Härligt var det med de underfundiga mellansnacken som vi bjöds på, både av en av körmedlemmarna och av Kikki. Kvällens stora behållning för mig blev Niklas Strömstedts ”Tänd ett ljus” i ett arrangemang av Astrid Åslin. Kören bjöd på en fin tolkning med mycket närvaro och nerv och julstämningen den fick vi på köpet.

Betyg: 3/5 

Lena Byström