Konserter

Planerade konserter

Onsdagen den 9 oktober kl 12.00 ger Rock o Popkören 65+ en lunchkonsert i Gamla Kyrkan.

Onsdagen den 4 december 2024 kl 19.00 kommer vi att ha en konsert på Storsjöteatern.

Denna gång sjunger vi tillsammans med duktiga Ellen Sundberg.

Missa inte dessa tillfällen!

Genomförda konserter

Konsert den 16 maj tillsammans med Monica Törnell

Den 16 maj var det dags för vår konsert med Monica Törnell på Storsjöteatern. Och vilken konsert det blev!
En stark upplevelse att få stå på samma scen som Monica Törnell.  Vilken röst och vilken nerv hon har!
Vi fick njuta av sju låtar med Monica. Och självklart var ”Vintersaga” en av dem.

Vår ständige körledare Roger Rådström, som också han har en fantastisk röst, stämde in i några av låtarna
och spelade med på fiol på andra, där också vi i kören sjöng med i refrängerna.

Roger sjöng också själv ”You raise me up” där vi i kören stöttade i refrängerna – mäktigt!

Kören framförde också sex låtar med stöd av Roger på piano och kvällens utmärkta kompband.

Bandet, bestående av Morgan Jönsson på trummor, Kent Ögren på bas och Roger Cedervall på gitarr,
gjorde en verkligt fin insats.  Särskilt minns vi kanske Roger Cederwalls fina gitarrsolon.

En minnesvärd och fin konsert som lockade 265 personer till Storsjöteatern en solig kväll i maj.

Konsert i Brunflo Kyrka

Den 22 november gav vi en konsert i Brunflo kyrka tillsammans med Anders och Suzanne Kronlund Lagroix som våra lokala gästartister. Tyvärr var det influensatider och ett förfärligt snöande och det påverkade antal körsångare men många trotsade vintervädret och kom till vår konsert. Kören framförde bla ” Lean on me”, ”True Colors och” Önska dig en stilla natt” på egen hand tillsammans med vår körledare Roger Rådström vid pianot. Som vanligt hade han arrangerat alla våra låtar.

Anders och Suzanne framförde bla ”Make you feel my love” och ”Sång till mig själv” där Anders skrivit både text och musik. Några låtar som vi körade till var ”In the Ghetto” samt ”La vie on rose” där Suzanne sjöng solot på det fina franska språket och Anders ackompanjerade på sin akustiska gitarr. Eftersom applåderna blev både kraftiga och långa bjöd vi på ett extranummer tillsammans med våra gästartister, ”Happy X-mas”. Ett fint avslut, på en fin konsert, i en fin kyrka.

Konsert ”Seniorer i kubik” i Krokomshallen 26 mars 2023

”Allt i allo” – senioren Jan Lingvall kom på denna strålande idé, att hans musikaliska intressen skulle slås ihop till en gemensam konsert. Han är tenor i ”Rock- och popkören 65+”, spelar klarinett i ”Veteranorkestern” samt ledare och dansare i steppgänget ”Cramp Roolls”. Idén föddes efter vårkonserten i Gamla kyrkan maj 2022. Vår körledare Roger tände på denna fantastiska idé och samarbetet med ABF började under hösten. Roger skrev som vanligt arrangemangen till kören men också delvis till orkestern.

Vi började öva på de nya låtarna efter juluppehållet. Regelbundna stämövningar för oss alla, Roger dirigerade även vid orkesterns övningar. Vid tre tillfällen innan konserten övade vi tillsammans, kör och orkester. Vi kände oss som riktiga proffs och började bli redo för denna speciella konsert, den första i sitt slag, med ca 120 seniorer aktiva på en scen samtidigt. 

Vi fick otroligt mycket reklam inför konserten. Jan Lingvall intervjuades i både lokal radio och lokala tidningar, många inlägg på FB och sist men inte minst besök av Marcus Noterius från TV 4. 

Det var stor konkurrens denna helg, många andra konserter på gång och en fantastisk vårvintersol som lyste över hela Jämtland. Vi hoppades på 400 inlösta men det kom ca 550. Vilket rekord!

Det var livemusik både innan konserten började, med ”Swingtime”, samt under fikapausen, där ICA- Maxi bjöd på kaffe och kanelbullar. Då fick vi lyssna till Rickard Näslin och Astrid Pullar som spelade fin folkmusik. 

Konserten började lämpligt med ”Willkommen” och konferencier Mats Hurtig presenterade alla inför kvällen och därefter dirigerade Walter Granlund sin orkester i den fina melodin ”Nu är det gott att leva”.  Eftermiddagen fortsatte med en mycket blandad repertoar med välkända låter av både svenska och utländska låtskrivare och artister.
Tex ”Vem vet”, För kärlekens skull”, ”My favorite things” och ”Thank you for the music”.  I ”Cinema Paradiso” fick vi njuta av ett stämningsfullt fiolspel av violinist Örjan Mattsson och Jan Löfgren bjöd på en fantastisk upplevelse när
vi fick köra till honom i den mäktiga ”Anthem”.

Vi startade lugnt efter pausen med kören som sjöng ”Ännu doftar Kärlek” med Roger vid pianot. Därefter var det dags för ”Cramp Rolls ” att steppa loss och visa att seniorer kan koppla ihop både hjärna och fötter samt ha en fantastisk kondition och dessutom visa att det är roligt med stepp. Imponerande!

En härlig eftermiddag som avslutades med David Bowies ”Life on Mars” med kör och orkester samt Py Bäckmans ”Stad i ljus” framförd av Jan Löfgren och som värmde alla våra hjärtan. Sista musikupplevelsen denna söndag måste förstås vara en riktig rocklåt ”Everybody needs somebody”. En härlig låt som säkert många nynnade på vid hemgång. 

Konsert 23 november 2022

Den 23 november var vi som vanligt laddade inför höstens konsert och denna gång med KINGEN på Gamla Teatern. Det var 6 år sedan han var vår gästartist. Många av oss var inte med då. Kingen gav som vanligt allt på scenen, både i sina egna låtar och de vi framförde med honom.

Vi började kvällen tufft med John Lennons ”Come together” och därefter överraskade vi med en lite lugnare låt, ” Lean on me”. Vi fortsatte med ett rockigt tema på egen hand och ”Boom Boom Baby” tillsammans med Kingen. Nu var Kingen presenterad för kvällen och han körde några egna låtar bland annat ” Marianne”. Då fick alla i salongen delta i doakören. Dags för ett juligt tema med ”Blue Christmas” tillsammans med Kingen och vi avslutade med den fina ”A child is born” av Thad Jones.

Roger bjöd på den känslosamma egna låten ”Freedom” tillsammans med sin bror på gitarr. En text som berör och går rakt in i hjärtat. De ca 240 betalande i publiken kunde också sjunga med i refrängen. Vi har förstås gett våra röster till låten på P4-toppen.

Vi avslutade kvällen med ”The Circle of life” och som extranummer rockade vi loss med Kingens ”Big Black Ford”.

Vårt duktiga kompband för kvällen bestående av Rickard Lainegard, Göran Backlund och Morgan Jönsson gav oss det understöd vi behövde. Körledare var som vanligt vår eminente Roger Rådström, som för övrigt gjort alla arrangemang för de låtar vi framförde.

Kvällens konferencier denna kväll var en av våra tenorer, Jan Molde.

Vi ser fram emot kommande konserter! Vi hoppas ni gör det också. Vi ses!

Vårkonsert på Gamla teatern, maj 2022

Äntligen fick vi genomföra en konsert på Gamla teatern med ca 180 personer i publiken. Vi var så laddade inför denna kväll. Genrepet gick bra och efter att vi repat med kvällens gästartist, Bodil Johansson, var vi peppade till max. Bodil sprider både energi och glädje på ett fantastiskt sätt. Roger Rådström, vår körledare, hade som vanligt arrangerat våra låtar och ledde kompbandet med Niclas Rångefors, Rickard Lainegard och Göran Backlund från sitt piano.

Lisa Hansson var åter igen vår presentatör. Hon presenterade våra låtar skrivna av blad annat Marie Fredriksson – ”Ännu doftar Kärlek”, B. Andersson/B. Ulveus – ” Gimmie, Gimmie, Gimmie”, Lennon/McCartney – ” Come together”, Mikael Rickfors – ”Vingar” och Adele – ”Easy on me” samt artister som Lady Gaga – ” Bad Romance” och Tina Turner – ” What´s love got do do with it”. Vi är ju framför allt en rock- och pop kör!

Lisa berättade också om vår kör som ska fira ett försenat 10-årsjubileum till hösten. Kören sjöng 8 låtar på egen hand och 4 låter (inkl extranummer) tillsammans med Bodil som dessutom framförde 2 låtar med bandet. Roger bjöd också på en känslosam tolkning av ”Imagine”.

Konsert i Gamla Kyrkan, mars 2022

Efter många inställda lunchkonserter i Gamla Kyrkan, på grund av pandemin, fick vi till slut möjlighet att sjunga i vår vackra kyrka. Som vanligt fylldes den till bredden av en förväntansfull publik. Vi var ganska nervösa inför vårt framträdande men det kändes bra efteråt. Vi sjöng både gamla och nya låtar till vår körledare Roger Rådströms pianoackompanjemang.
Roger framförde en känslosam ”Imagine” skriven av John Lennon. Lisa Hansson presenterade våra låtar och vi avslutade med ” I natt jag drömde” där vi alla hade tankarna på Ukrainas land och folk.

2021

Det var inga gemensamma körövningar under våren eftersom pandemin fortfarande pågick. Under hösten, när vi alla var fullt vaccinerade började vi träffas igen uppdelade i två grupper. Det var ungefär 3⁄4 av kören som träffades. Smittspridningen gick ner och vi började sjunga gemensamt igen. Eftersom ”vi måste ha ett mål” enligt Roger, övade vi för att genomföra en mindre konsert i början på dec, i IOGT-lokalen i Brunflo. Roger ackompanjerade oss på piano och sjöng också en låt acapella. Nu ser vi fram emot 2022.

2020

Hösten 2019 såg vi fram emot 2020 med en vårkonsert i Gamla kyrkan samt en konsert med Kalle Moraeus. Tyvärr blev det inga konserter på grund av Covid-19, som stoppade oss i början på mars. Att sjunga var en stor smittkälla och vi 70 plussare skulle vara särskilt försiktiga. Vi flyttade fram båda konserterna till hösten för vi kunde väl inte ana att pandemin skulle fortsätta. Det visade sig att vi med hjälp av Rogers inspelade stämmor fick sjunga hemma istället för att sjunga tillsammans. Det var viktigt att hålla kören levande.

Julkonsert 2019-12-08 på Gamla Teatern

Med stor konkurrens av bl a Skidskytte VC, Jamtli-marknad och många andra konserter genomförde vi vår konsert med Marit Eriksson (bördig från Ås) som gästartist.

Vi genomförde vår konsert som vanligt med glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband bjöd vi på låtar från Queen till John Lennon. Vi fick njuta av Marit Erikssons vackra solon b l a ”Gabriellas sång”.

Roger överraskade som vanligt med ett solo nummer. Nu med en fin låt han skrivit själv.

Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Happy Christmas”

Vi ser fram emot en ny konsert till våren.

Vårkonsert 2019-05-16

Efter många om och men fick vi genomföra vårkonserten på Storsjöteatern. OSD:s konkurs påverkade oss under en månad men till slut blev det klartecken från kommunen. En stor lättnad för oss alla.

Vi genomförde vår konsert med fokuserad styrka och glädje. Med hjälp av vår körledare Roger Rådström och hans kompband, Göran Backlund, Hampus Sundqvist och Erik Edlund bjöd vi på låtar från Oscar Linnros till Nirvana. Vår stora stjärna från Östjämtland Lena Ljung-Falck, bjöd på ett antal egna låtar samt b l a ”When we were young” och ”Love ca move Mountains” tillsammans med kören. Roger överraskade med ett solo nummer ”Bara om min älskade väntar” skriven av Bob Dylan. Som vanligt var Barbro Lindström vår fantastiska konferencier.

Extranummer förstås och vi avslutade med ”Ain´t no mountain high enough”

Anna-Britta Larsson Wiktorsson

Ordförande