”Allt i allo” – senioren Jan Lingvall kom på denna strålande idé, att hans musikaliska intressen skulle slås ihop till en gemensam konsert. Han är tenor i ”Rock- och popkören 65+”, spelar klarinett i ”Veteranorkestern” samt ledare och dansare i steppgänget ”Cramp Roolls”. Idén föddes efter vårkonserten i Gamla kyrkan maj 2022. Vår körledare Roger tände på denna fantastiska idé och samarbetet med ABF började under hösten. Roger skrev som vanligt arrangemangen till kören men också delvis till orkestern.

Vi började öva på de nya låtarna efter juluppehållet. Regelbundna stämövningar för oss alla, Roger dirigerade även vid orkesterns övningar. Vid tre tillfällen innan konserten övade vi tillsammans, kör och orkester. Vi kände oss som riktiga proffs och började bli redo för denna speciella konsert, den första i sitt slag, med ca 120 seniorer aktiva på en scen samtidigt. 

Vi fick otroligt mycket reklam inför konserten. Jan Lingvall intervjuades i både lokal radio och lokala tidningar, många inlägg på FB och sist men inte minst besök av Marcus Noterius från TV 4. 

Det var stor konkurrens denna helg, många andra konserter på gång och en fantastisk vårvintersol som lyste över hela Jämtland. Vi hoppades på 400 inlösta men det kom ca 550. Vilket rekord!

Det var livemusik både innan konserten började, med ”Swingtime”, samt under fikapausen, där ICA- Maxi bjöd på kaffe och kanelbullar. Då fick vi lyssna till Rickard Näslin och Astrid Pullar som spelade fin folkmusik. 

Konserten började lämpligt med ”Willkommen” och konferencier Mats Hurtig presenterade alla inför kvällen och därefter dirigerade Walter Granlund sin orkester i den fina melodin ”Nu är det gott att leva”.  Eftermiddagen fortsatte med en mycket blandad repertoar med välkända låter av både svenska och utländska låtskrivare och artister.
Tex ”Vem vet”, För kärlekens skull”, ”My favorite things” och ”Thank you for the music”.  I ”Cinema Paradiso” fick vi njuta av ett stämningsfullt fiolspel av violinist Örjan Mattsson och Jan Löfgren bjöd på en fantastisk upplevelse när
vi fick köra till honom i den mäktiga ”Anthem”.

Vi startade lugnt efter pausen med kören som sjöng ”Ännu doftar Kärlek” med Roger vid pianot. Därefter var det dags för ”Cramp Rolls ” att steppa loss och visa att seniorer kan koppla ihop både hjärna och fötter samt ha en fantastisk kondition och dessutom visa att det är roligt med stepp. Imponerande!

En härlig eftermiddag som avslutades med David Bowies ”Life on Mars” med kör och orkester samt Py Bäckmans ”Stad i ljus” framförd av Jan Löfgren och som värmde alla våra hjärtan. Sista musikupplevelsen denna söndag måste förstås vara en riktig rocklåt ”Everybody needs somebody”. En härlig låt som säkert många nynnade på vid hemgång.