OM OSS

Rock-och Popkören 65+

Kören startades som ett treårigt projekt hos Estrad Norr 2011. Syftet var att erbjuda personer över 65 år möjlighet att sjunga i kör, oavsett tidigare erfarenheter av körsång. Tanken var också att man skulle ha en annorlunda repertoar än den som återfinns i t ex kyrkokörer. I den här kören skulle man sjunga rock och pop.

Fr o m 1 januari 2015 finansierar och administrerar sig kören på egen hand. Vår ideella förening Rock- och Popkören 65+ har för närvarande 80 medlemmar.

Körens musikaliska ledare har sedan starten varit Roger Rådström.

Körens musikaliska inriktning är rock och pop. Konserter har genomförts 2 – 3 gånger per år och varit mycket välbesökta. I konserterna medverkar kompgrupp samt oftast gästartist/-er.

Vi har haft lokala artister som b l a Härjedals – Kingen, blueskungen Micke Mojo och en fantastisk Bodil Johansson samt countrydrottningen Kicki Danielsson, körledaren Caroline of Ugglas och inte minst rocklegenden Mikael Rickfors. Intressant och lärorikt att sjunga med gästartister.

Körsång är friskvård och vi fortsätter att sjunga friska och glada och planerar för ett försenat 10-årsjubiléum under hösten 2022.

Följ oss på Facebook ” Rock- och Popkören 65+” och kom gärna och lyssna på oss under våra konserter!

Vill du börja sjunga i vår kör?

När körmedlemmar väljer att sluta i kören kan vi bjuda in nya medlemmar och det gör vi i början av terminerna.

Vill du sjunga med oss är du välkommen att höra av dig till vår ordförande Anna-Britta Larsson Wiktorsson 070-61 61 007.

Vi är övervägande damer i kören och är du en intresserad dam, skrivs du upp på en väntelista. Är du en intresserad man kan du börja direkt i kören, eftersom vi behöver utöka antalet tenorer och basar.

 

Styrelsen i Rock- och Popkören 65+ 2022-03-21