Janne Lingvall                                            2023-02-23

Janne Molde

Om vår stora konsert den 26 mars

Vår stora konsert tillsammans med Veteranorkestern och Danskompaniet äger rum söndagen den 26 mars kl 15.00 – 17.00 i Krokomshallen (som ligger efter Aspåsvägen i Krokoms samhälle).

Försök att få så många som möjligt av era släktingar och vänner att köpa biljetter i förväg. 

Hjälp också till att sprida evenemanget på Facebook eller i de andra sociala medier ni har tillgång till. Det kommer också finnas pappersaffischer som vi alla får hjälpas åt att sätta upp på lämpliga platser.

Programmet ser i nuläget (det kan fortfarande bli ändringar) ut så här;

AKT 1:
Willkommen (alla)
Nu är det gott att leva (orkestern)

Vem vet (kören o orkestern)
Anthem (Janke och kören)
Cinema Paradiso (orkestern)
För kärlekens skull (kören o orkestern)
California dreaming (kören)
My favourite things (kören o orkestern)

Thank you for the music (kören o orkestern)

PAUS

I pausen kommer riksspelmannen Rickard Nässlin och Astrid Pullar spela några låtar.

Möjlighet att köpa kaffe o bulle ska finnas.

AKT 2: 
Ännu doftar kärlek (kören)
Dans – swingtap 65 medleygrejs 4,5 minuter
On a clear day (orkestern)
Eights days a week (kören)
Life on Mars (kören o orkestern)
Stad i ljus (Janke och orkester)
Avslutning: Everybody needs somebody (alla)
Inget extranummer.

Klädsel

Klädsel under konserten ska vara svart nertill, vitt upptill och ev. en färgklicks-accessoar i gulgrönt till orange. 

När måste vi vara på plats?

Vi alla träffas i Krokomshallen redan kl 09.00 den 26 mars för soundcheck, genomgång av hur och när vi tar oss upp på scenen etc och, givetvis, ett genrep. 

Lunch 

Det blir en lång och intensiv dag och vi behöver en rejäl lunch.

Lunch (lunchbuffé med både en kött- och en fiskrätt, sill, sallad, smör o bröd etc) är förbokad på Krokoms Wärdshus till ett rabatterat pris om 130 kronor. Vid vår gemensamma repetition med Veteranorkestern den 23 mars kommer vi att fråga vilka som vill äta denna lunch för att kunna meddela antalet till Krokoms Wärdshus.

Flera behöver engageras

Vi behöver hjälp av flera personer ur kören för olika uppgifter inför och under söndagen.

Veckan före (v 12) behöver vi tre personer för att, tillsammans med vaktmästaren vid Krokomshallen, hämta material i Föllinge för utbyggnad av scenen i Krokomshallen. Den scenen är idag 12×5 meter, men behöver breddas med en sektion om 4×5 meter som således ska hämtas i Föllinge.

Fredagen den 24 mars ska de gradänger vi brukar stå på när vi uppträder hämtas på Folkets hus och köras till Krokomshallen och monteras upp där. Till det behövs fyra personer. Göran har lovat ställa upp med bil och hyra släpvagn. Jag (Janne M) kommer också hjälpa till, men två till behövs om jobbet ska gå smidigt. Gradängerna ska tillbaka till Folkets hus måndagen den 27 mars. Också då bör vi vara fyra personer.

Vår konsert kommer att ha två akter med en paus emellan. Under pausen ska kaffe med tilltugg serveras. För det behövs några personer. Bäst vore om det är några som inte kommer att stå på scenen. Kanske några makar/makor till oss i kören? Och/eller någon ur kören som vet med sig att de inte kommer att stå på scenen.

Vi behöver också någon som tar emot och säljer biljetter vid entrén.  Vi har sagt att någon från Veteranorkestern och någon från vår kör ska göra detta. Samma sak här; Det måste vara några som inte ska vara på scen.

Vi kan också behöva någon som tar ansvar för parkeringen. Dvs få alla medverkande att inte parkera på Krokomshallens gästparkering. Detta för att alla i vår, förhoppningsvis stora, publik ska få plats.

Toppen om ni alla funderar på vilka uppgifter ni eller era närstående kan hjälpa till med. Meddela Janne L eller Janne M så snart som möjligt vilka personer som vill hjälpa till med vad.

Och till sist – öva, öva, öva! 

Det här kommer bli hur kul som helst!!!