Vad ska man säga om vädret denna vecka?? Inget positivt i alla fall. Men det kan bara bli bättre och vi får tänka tillbaka på de fina dagarna vi haft.

En del av oss hade bytt till sommardäck, en del flyttade fram bytet och fick tid i mitten på maj, bussarna gick inte. Några promenerade, några valde att stanna hemma och några fick åka med en kompis som fortfarande var rustade för vinter. Det var väl ca 3/4 av kören som kom och det var glädjande, vi vill verkligen sjunga.

Vi delade in oss i 1,2,3 grupper för att alla ska ta plats i kören. Vi sjöng ” Idas sommarvisa” i kanon med diverse framgång. Vi fick lära oss hur struphuvudets rörelse ändras vid olika sätt att sjunga. Prova och tryck försiktigt och känn hur det känns tex vid ”crescendo” = stigande/växande tonstyrka. Spännande! Hoppas vi får öva på det även kommande tisdag.

Vi övade på: ”Thank you för the music” – tänk på dynamiken (nyans/styrkedrag) i låten. ” ”Ännu doftar kärlek” – lyssna gärna på originalet. Sjung på vokalerna. ”Håll mitt hjärta”- alla måste vara på G när kören kommer in. ” Dancing om my own” – sopraner , sjung på vokalerna i takt 77 och framåt (annars hörs vi inte!) Övas på stämövning. ”Eight days a week” – skärpning från alla!!

Konsert i Gamla kyrkan 17 maj: Klädsel – svart och ”somrigt”. Lisa är ”pratare” och gör låtordning tillsammans med Eva S.

Påminnelse om att anmäla sig till lunchen 17/5.

Nästa vecka ska vi köra hårt med ”För kärlekens skull”. Fräscha upp den under kommande vecka.

Sopraner har stämövning nästa vecka kl. 10:00 i repsalen.

Med förhoppning om att våren återkommit nästa vecka, så ses vi.

Sånghälsningar Anna-Britta