Tänk att det redan är maj månad. Solen värmer men det är fortfarande kalla vindar från fjällen och Storsjöns is. Två körövningar kvar tills det är dags för konsert igen. Inte läge att slappna av ännu.

Alice hörde av sig efter att Arr-gruppen träffats efter dagens övning. Nu är klädkoden spikad till konserten: Svart ner till (byxor, kjol, strumpor, sockar, skor), enfärgat, lite somrigt upptill (även klänning). Långärmat eller 3/4 längd på ärmarna.

Idag övade vi på följande låtar: ”Vem vet” – vi kämpade som vanligt med ”Eller var vårt mö-te……”. Tänk att det ska vara så svårt. Tror det blev ganska bra till slut. ”För kärlekens skull” – vi kämpande som vanligt med ”De e för oss”….. Roger har ett fantastiskt tålamod! ”California dreaming” som vi fick sjunga uppdelade på ett helt nytt sätt. Går inte att beskriva – måste upplevas. Ni som inte var på plats får bestämma om ni vill vara en ”etta” eller ”tvåa”. Vi fortsatte med ”Ännu doftar kärlek” – mycket övande på frasering och vokaler och vi var uppdelade i två mindre körer. Nyttig övning! ”Thank you for the music”– den var väl ganska bra, om jag nu minns rätt i denna sena timma men sopranerna kan nog öva lite extra på ”I am so lucky………”

Tips från Roger är att vi ska lyssna kritiskt på låtarna inspelade från konserten, för att höra om vi sjunger rätt eller fel.

Nästa körövning ska vi köra igenom alla låtar i den låtordning som gäller för konserten och vi ska sitta i dagens nya sittning. Under konserten ska vi stå i ”krokomsmodellen”.

Konsert 17 maj. Vi ska vara klara i kyrkan 10:15 för att göra lite genrep.

Låtordning

1. Eight days a week

2. För kärlekens skull

3. Vem vet

4. Dancing om my own

5. California dreaming

6. Thank you for the music

7. Håll mitt hjärta

8. Ännu doftar kärlek

9 The best