Dagens uppsjungning innehöll några för oss nya moment. Vi övade på att, utöver att sjunga starkt o svagt, sjunga mörkt och fylligt respektive ljust och tunt. Kul och bra övningar för att skapa mer dynamik i våra låtar.

Sedan övade vi intensivt på ”Something”, denna vackra låt av George Harrison. Efter idog träning börjar vi nu göra låten rättvisa.

Vi ägnade också en stund åt ”Smells like teen spirit”. På många sätt en tydlig kontrast mot den vackra ”Something”. Här ska det, åtminstone i refrängen, låta rått och brutalt.  Det gjorde det också efter några försök.

Därefter sjöng vi igenom ”Circle of life”. Den ska vi öva mer på nästa gång vi ses. Om vi alla passar på att tjuvträna på denna låt före dess kommer den nog att låta riktigt bra då!

Ja, vi tränade också lite på våra korta delar i ”Oh Lord” som vi ska sjunga med Monica Törnell.

För alla låtar gäller att vi måste tänka på vad vi sjunger. Det måste både höras och synas vad låtarna handlar om!

Den 30 april ska vi ägna halva tiden åt stämövningar och halva tiden åt att sjunga tillsammans. Men vi ses ju förstås före dess, nämligen redan nästa tisdag den 23 april.

Åsså en sak till – Vi har nu fått ett datum för vår lunchkonsert i Gamla Kyrkan. Den kommer att äga rum onsdagen den 9 oktober. Skriv in det datumet i era almanackor redan nu!

/ Janne M