Efter uppsjungningen idag försökte Roger sig på att öva oss i gehör. Svårt, svårt, svårt (tyckte i alla fall jag) men ack så nyttigt.  Därefter övade vi på Free Falling och på Monica Törnells låtar. När det gäller Monicas låtar gäller det att hålla ordning på formen.

 I Vintersaga kommer vi in efter fyra takter med våra ooh-stämmor. Sedan sjunger Monica innan vi kommer in igen med ooh…..rullar in och ooh—-gråkall vind. Repris på det. Sedan blir det gitarrsolo samma som intro där vi kommer in efter fyra takter med ooh-stämmorna Sedan melodi igen innan vi kommer in med aah…. rullar in och aah…. gråkall vind. Repris på detta minst en gång.

Formen på I´m so happy finns beskriven högst upp på notbladet.

När det gäller Oh Lord bestämde vi att avsluta med ”Oh Lord”.

Vi övade också på Circle of life. Vi behöver bli bättre på rytmen där. Vi hade lite lätt för att ha för bråttom i början på den låten.

Nästa vecka (den 30 april) förutsätts alla kunna låtarna utantill. Åtminstone med stöd av små fusklappar för texter eller formen på låtarna.

Vi börjar med stämövningar kl 12.00 där sopraner o altar övar i vår vanliga stora sal och vi män övar i lilla rep. salen som vi brukar hålla till i. Vi håller på som längst till 13.10 innan vi tar fikapaus för att sedan sjunga tillsammans allihop från kl 13.30. Vi kommer då att sjunga igenom alla låtar vi ska ha med på konserten.

/ Janne M